top of page

Корнизи и механизми

Съвременните тендеции в обзавеждането предлагат множество начини за решаване на въпроса с декорирането на прозорците. Това предполага и използването на съответните механизми. В „Къщата” ще ви предложим варианти от най-простите решения за малки прозорци до най-сложните системи и комплексни решения за големи помещения.

Релсовите корнизи са най-разпространените и добре познати корнизи, присъстващи в почти всеки дом.

Съществуват и релсови корнизи, които се задвижват от командно въже или дистанционно, което изключително улеснява движението на пердето. Ако например вашите прозорци са твърде големи, таванът много висок или материята, която сте избрали е тежка, тогава изборът на корниз с команда е изключително практично решение.

0-02-0a-f250089f54be4ebf3bd881aa1707062c
DSC01255.JPG

Тръбни корнизи, наричат се още и декоративни, тъй като сами по себе са красиви, а монтирани на прозореца се превръщат в аксесоар, който допринася за завършеността на помещението и цялостния интериор.

Друго предимство на тръбните корнизи е, че предлага възможност за много разнообразни начини за ушиване и окачване на пердетата.

Обикновено римските щори се монтират върху дограмата, но могат да бъдат монтирани и на тавана или стената. Това налага използването на различни механизми. Това къде да се монтира, зависи от вашите лични предпочитания и архитектурни или технически възможности.

DSC00446.JPG
DSC00679.JPG

Тук в ателието или след оглед на място ще ви бъде предложено най-доброто и практично решение, с което ще бъдат съобразени и съответните механизми, корнизи, релси и начин на монтаж.

bottom of page