Корнизи и механизми

Съвременните тендеции в обзавеждането предлагат множество начини за решаване на въпроса с декорирането на прозорците. Това предполага и използването на съответните механизми. В „Къщата” ще ви предложим варианти от най-простите решения за малки прозорци до най-сложните системи и комплексни решения за големи помещения.

 

  • Релсови корнизи

Релсовите корнизи са най-разпространените и добре познати корнизи, присъстващи в почти всеки дом. Този вид корнизи са особено подходящи за скрит монтаж в ниша в тавана или зад гипсов декоративен корниз.

Добра идея е да предпочетете този вид корнизи ако жилището ви е с по-малка височина от стандартната.

Съществуват и релсови корнизи, които се задвижват от командно въже или дистанционно, което изключително улеснява движението на пердето. Ако например вашите прозорци са твърде големи, таванът много висок или материята, която сте избрали е тежка, тогава изборът на корниз с команда е изключително практично решение.

 

  • Тръбни корнизи

Наричат се още и декоративни, тъй като сами по себе са красиви, а монтирани на прозореца се превръщат в аксесоар, който допринася за завършеността на помещението и цялостния интериор.

Друго предимство на тръбните корнизи е, че предлага възможност за много разнообразни начини за ушиване и окачване на пердетата – например с панделки, презрамки, капси, просто нанизано или класическото с перделък.

Тъй като тръбните корнизи са част от декорацията на помещението е необходимо те да се съчетаят с останалите елементи на ообзавеждането, както и със самия текстил. Ако не сте сигурни какво да изберете, в „Шивачницата” с удоволствие ще ви дадем съвет.

 

  • Японска стена

Механизмът за японска стена е специфичен многоканален релсов корниз за монтаж на тавана. Във всеки канал може да има по един или два панела, които се прибират съответно в единия или двата края на прозореца. Така могат да се комбинират платове с различни цветове, шарка или плътност така, че да се разчупи строгостта на японската стена, да се освежи помещението или да се получи по-добро затъмняване на прозореца.

За това колко канална релса, брой и размер на панелите да бъдат поставени ще ви изготвим индивидуална оферта според вашите изисквания и конкретни размери.

 

 

  • Римски щори

Обикновено римските щори се монтират върху дограмата, но могат да бъдат монтирани и на тавана или стената. Това налага използването на различни механизми. Това къде да се монтира, зависи от вашите лични предпочитания и архитектурни или технически възможности.

Тук в ателието или след оглед на място ще ви бъде предложено най-доброто и практично решение, с което ще бъдат съобразени и съответните механизми.

© 2023 by Ground Floor. Proudly created with Wix.com