top of page

Изработка

След избора на текстил най-важната стъпка е неговото ушиване. В „Къщата” той ще бъде превърнат в семпло перде, драперия в класически стил, екстравагантно шалте, шарени възглавници, римска щора или пана, вдъхновени от японската култура. Всяко едно от тях ще бъде изработено с много внимание и професионализъм, тук на място, лично от нас.

Услугата Изработка, която предлагаме е уникална, защото се извършва на същото място, където ще си изберете текстила, поръчката ви ще бъде ушита от този, който е бил ваш консултант. Това ви дава изключителната привилегия да получите съвет и информация от първа ръка за това кое и за какво е най-подходящо, а също така поръчката ви ще бъде приета направо от шивача. Така значително се повишава качеството на крайния продукт, тъй като пътят на иформацията е максимално кратък, което разбира се влияе и на цената на услугата.

И тъй като ние от екипа на „Шивачница Къщата” сме перфекционисти, при изработката на Вашите изделия се отнасяме със специално внимание към всеки отделен проект. За нас всеки клиент е важен, всеки текстил е скъп, всяка поръчка е голяма – от най-малката възглавничка до най-голямата завеса.

Приоритет в нашата работа е качеството. За тази цел, освен внимание, в процеса на шиене влагаме и най-качествени материали, подбрани след дългогодишна селекция и проучване на пазара. Поради спецификата на материите, с които работим,специално избираме конци от най-висок клас, на водещи марки като COATS и AMANN, които не се разтягат, не набират пердето и са устойчиви на атмосферни влияния и третиране с препарати. За пердетата и завесите работим с немски и италиански перделъци на фирмите RUTHER &EINKEL KG, GERSTER и FILMAR, като за всяка конкретна поръчка избираме най-подходящия според набора, материята и индивидуалните предпочитания на клиента. Велкрото, което използваме при шиенето на римски и японски щори е на японската фирма YKK и е от най-високо качество, което позволява крайния продукт да запази своята правилна геометрия и кройка. Същото важи и за всички останали материали като ципове, вата, пълнеж за възглавници, хастари и подплати и т.н.

За постигане на оптимални резултати работим с шeвни машини PFAFF, като специално сме подбрали модел, който да се справя с претенциозни материи като воал и органза, без текстила да се набира при шиене.

И тъй като всичко се изработва по поръчка тук на място, ще бъде съобразено с вашите индивидуални изисквания, вкус, стил и усещане за уют.

bottom of page